top of page

Kersttulband 

Bak

jij

mee?

Benodigdheden

Voor de vulling

125 gram 

75 gram

50 gram

80 ml

tuttifrutti (of bijvoorbeeld alleen gedroogde abrikozen)

Blanke rozijnen

Cranberry's

Amaretto (of bijvoorbeeld cognac of appelsap)

Extra's

Boter - om in te vetten

Parneermeel

2 el bloem

150 gr poedersuiker

1,5 tot 2 el water

20 gr amandelschaafsel

Voor het beslag

250 gram 

200 gram

125 gram

1/4 tl zout

1 tl

4

200 gram

3,5 tl

Amandelspijs

Boter - kamertemperatuur

Witte basterdsuiker

Zout

Vanille-extract

Citroen (rasp)

Eieren - kamertemperatuur

Bloem

Bakpoeder

Niet gezond maar wel lekker...  Mmmmm

Kerst Tulband.png

Kersttulband maken

  1. Begin de avond van tevoren met de vulling. Snijd de tuttifrutti in kleine stukjes en meng deze met de rozijnen, cranberry’s en cognac. Laat de vruchten de hele nacht wellen.

  2. Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een tulbandvorm in met boter en bestrooi deze met paneermeel. Klop het overtollige paneermeel uit de vorm.

  3. Doe de spijs, boter, basterdsuiker, het zout, vanille-extract en de citroen rasp in een kom en klop het geheel romig (ongeveer 5 minuten). Voeg de eieren één voor één toe en klop deze luchtig door het beslag. Meng de bloem en het bakpoeder in een andere kom en zeef deze in gedeeltes boven het beslag. Spatel de bloem er in delen voorzichtig door.

  4. Laat de gewelde vruchten even uitlekken in een zeef. Meng de nog vochtige vruchten met de 2 eetlepels bloem en schep ze door het beslag. 

Kersttulband bakken

  1. Doe het mengsel in de vorm en bak de tulband in 60 tot 70 minuten gaar. Prik aan het eind van de baktijd met een prikker in de tulband om te controleren of hij gaar is. Als er geen beslag meer aan de prikker meekomt, is de tulband gaar.

  2. Laat de tulband 10 minuten in de vorm afkoelen en stort hem dan op een rooster. Laat de tulband helemaal afkoelen.

  3. Spreid het amandelschaafsel uit op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster deze in 6 tot 8 minuten goudbruin. Meng het poedersuiker met het water tot een glazuur. Verdeel het glazuur over de tulband en bestrooi met het geroosterde amandelschaafsel.

Kerst Tulband (1).png

Klaar? Bakken maar!

Menu

Railsport Nederland

Korte Schaft 10

3991 AT Houten

+3164 307 0737 whatsapp

info@railsport.nl

© ​Copyright Railsport Nederland

Logo RSN type schaduw blauw rood tekst r
bottom of page