Benodigdheden
1
2 blokjes
400 gram
200 gram
150 gram
Ui
Groentebouillon
Aarappelen
Boerenkool
Chorizo
​
Extra's
Soeppan
​
Staafmixer
​
Koekenpan
​
​
​
​
Liever vega? Voeg dat 50 gram feta toe in plaats van chorizo!

Bereidingswijze
-
Schil en snipper de ui.
-
Verwarm een scheut olie in een soeppan en bak hierin de ui in zo'n 3 minuten glazig.
-
Doe 800 milliliter kokend water en de bouillonblokjes in de soeppan bij de ui en breng dit aan de kook.
-
Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in stukjes.
-
Voeg de aardappels en een flinke snuf peper en zout toe in een grote soeppan. Laat de aardappels 15 minuten koken.
-
Voeg na 15 minuten de boerenkool toe aan de soep en kook deze nog 5 minuten mee.
-
Pureer het soepmengsel met een staafmixer tot een gladde soep.
-
Verwijder ondertussen het schilletje van de chorizo en snijd de worst in halve plakjes. Bak deze zonder boter of olie in een koekenpan krokant.
-
Serveer de soep in twee kommen en verdeel de chorizo over de soep.
Bron: Chickslovefood
Klaar? Smullen maar!