Boerenkoolsoep

Boerenkoolsoep

met Chorizo!

Benodigdheden

1

2 blokjes

400 gram

200 gram

150 gram

Ui

Groentebouillon

Aarappelen

Boerenkool

Chorizo

Extra's

Soeppan

Staafmixer

Koekenpan

Liever vega?  Voeg dat 50 gram feta toe in plaats van   chorizo!

Boerenkool

Bereidingswijze

  1. Schil en snipper de ui.

  2. Verwarm een scheut olie in een soeppan en bak hierin de ui in zo'n 3 minuten glazig.

  3. Doe 800 milliliter kokend water en de bouillonblokjes in de soeppan bij de ui en breng dit aan de kook.

  4. Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in stukjes.

  5. Voeg de aardappels en een flinke snuf peper en zout toe in een grote soeppan. Laat de aardappels 15 minuten koken.

  6. Voeg na 15 minuten de boerenkool toe aan de soep en kook deze nog 5 minuten mee.

  7. Pureer het soepmengsel met een staafmixer tot een gladde soep.

  8. Verwijder ondertussen het schilletje van de chorizo en snijd de worst in halve plakjes. Bak deze zonder boter of olie in een koekenpan krokant.

  9. Serveer de soep in twee kommen en verdeel de chorizo over de soep.

Klaar? Smullen maar!

Menu

Railsport Nederland

Korte Schaft 10

3991 AT Houten

+3164 307 0737 whatsapp

info@railsport.nl

© ​Copyright Railsport Nederland

Logo RSN type schaduw blauw rood tekst r