top of page

FAQ

Mocht je een vraag hebben over Railsport 'WeFitter', bekijk dan eerst onderstaande vraag en antwoorden. Wanneer jouw vraag/antwoord hier niet tussen staat, vernemen wij dat uiteraard graag! Dit kan per mail naar info@railsport.nl.

Algemene vragen

Mag ik meedoen aan Railsport 'WeFitter'?

Deelname staat open voor medewerkers in actieve dienst van spoorwegbedrijven, die aangesloten zijn bij Railsport.

Moet ik mij aanmelden als ik wil deelnemen aan Railsport WeFitter?

Wanneer jij wilt deelnemen aan Railsport WeFitter, formuleer dan een team met jouw afdeling/collega’s (min. 10 personen en maximaal 50 personen) en neem contact op met Railsport Nederland. Deelname aan een Railsport Challenge kost € 5,00 per deelnemer, per kwartaal.

Wat zijn de mogelijkheden bij de Railsport Challenge?

Om jullie Railsport WeFitter Challenge richting te geven, hebben wij enkele routes uitgewerkt. Kies voor de optie 'stappenchallenges' of 'uitbreiding challenges' en bekijk de mogelijkheden!

*Kies 'uitbreiding challenges' alleen wanneer er al eerder is deelgenomen aan een stappenchallenge.

Zijn de algemene voorwaarden van Railport van kracht?

Voor de Railsport 'WeFitter' zijn inderdaad de algemene voorwaarden van Railsport Nederland van kracht. 

Veters strikken

Hoe kan ik mijn team aanmelden?

Stap 1: Neem contact op via het formulier (individuele deelname volgt binnenkort).

Stap 2: Download de WeFitter app via Google Play óf App store

Stap 3: Maak een account aan met jouw e-mailadres en een gewenst wachtwoord.

Stap 4: Vul de company inlogcode in (deze krijg je per email van Railsport toegezonden). 

Stap 5: Je hebt nu een account die kan deelnemen aan de Railsport challenges!

Koppelen van apps aan WeFitter

Welke apps kan ik gebruiken om mijn activiteiten te volgen?

Fitbit, Strava, Garmin, Google Fit, Withins, Polar en Apple Health

Hoe kan ik mijn apps koppelen aan WeFitter?

 • Ga onderaan de pagina naar 'Profile'.

 • Klik bovenaan de pagina op 'Connections'.

 • Klik op de app waarmee jij wilt koppelen en log, indien nodig, in.

 • Binnen 10 minuten wordt jouw data geüpload. Mocht dit nog niet zichtbaar zijn, log dan even opnieuw in of open de app.​

Waarom zie je de app WeFitter niet terug in de koppeling met Garmin?

WeFitter is (nog) geen partner van Garmin. Dit heeft verder geen invloed op het verwerken/connectie van de gegevens. Deze gegevens worden door Garmin wel ‘gepusht’ en overgenomen door WeFitter. 

Image by Luke Chesser
Algemene vragen
Aanmelden
Couple Biking

Gegevens bijwerken

Mijn gegevens worden niet direct bijgewerkt in WeFitter, hoe kan dit?

WeFitter bekijkt elke 10 minuten of er nieuwe data beschikbaar is. Het verwerken van deze data is gebaseerd op de pushfrequentie van de connectie leverancier. Het is dus mogelijk dat er een vertraging in zit. Werkt het nog niet? Open dan de app van de connectie leverancier (bijvoorbeeld Garmin/strava) af en toe voor enkele minuten. Vanaf dat moment wordt de laatste stand van zaken richting WeFitter gestuurd.

Wat zijn de push momenten van WeFitter? 

 • Garmin: Bijna realtime (1-3 minuten vertraging), wel noodzakelijk dat de Garmin app af en toe geopend wordt door de gebruiker.

 • Apple health: Bijna realtime (1-3 minuten vertraging), wel noodzakelijk dat de Apple Health app af en toe geopend wordt door de gebruiker

 • Google Fit: Elke 10 minuten als er nieuwe data beschikbaar is, wel noodzakelijk dat de Goole Fit app af en toe geopend wordt door de gebruiker, echter soms nog steeds maar een paar updates per dag door Google.

 • Strava: Elke 10 minuten als er nieuwe data beschikbaar is, gebruiker gebruikt de app van Strava bij het maken van de fietstocht oid dus data is binnen 3 minuten of minder bij ons.

 • Fitbit: Elke 10 minuten als er nieuwe data beschikbaar is, is erg snel echter wel afhankelijk van dat de app af en toe even geopend wordt door de gebruiker.

Apps koppelen
Challenges

Deelnemen  aan challenges en inzien van het klassement 

De app is geïnstalleerd en ik heb een account aangemaakt met mijn company inlogcode. Hoe kan ik deelnemen aan een challenge?

 • Open de WeFitter app en klik onderaan de pagina op de knop 'challenges'. In dit overzicht staan alle actieve challenges.

 • Klik vervolgens op een challenge waar jij aan wilt deelnemen.

 • Klik op de knop ‘Join’ om deel te nemen.

Ik ben nieuwsgierig naar hoe we ervoor staan in het klassement, waar kan ik dat zien?

Klik de betreffende challenge aan. Bovenin zie je nu de kopjes: about – progression – contribution. Hierin wordt de voortgang van de challenge weergegeven. Deze challenge heeft een gezamenlijk doel die we moeten behalen echter, in dit gezamenlijke doel is ook een persoonlijk klassement!

Golf speler wandelen
Gegevens bijwerken
Gezin op strand

Activiteiten registreren 

Ik maak gebruik van meerdere apps om activiteiten te registreren. Van welke gegevens maakt WeFitter dan gebruik?

Wanneer er binnen WeFitter een dubbele connectie wordt gemaakt (bijvoorbeeld tussen Apple Health & Garmin) wordt de hoogste data geregistreerd in de app. De data wordt niet dubbel geregistreerd ;-)

Kun je data van verschillende beweegapps wel registreren?

Stel je gaat fietsen via Strava en wandelen met een Fitbit. Deze apps kun je niet tegelijkertijd koppen aan WeFitter. Wat wél kan is deze apps koppelen aan Google Fit of Apple Health. Alle gegevens worden dan verzameld in één app en doorgezet naar WeFitter.

Moet ik mijn telefoon altijd bij mij hebben voor registratie in de WeFitter app?

Binnen de WeFitter app zijn er diverse koppelingen mogelijk waaronder: FitBit, Strava, Garmin, Withings en Polar. Zodra je één van deze device koppelt kan je de telefoon dus thuislaten tijdens het bewegen. Heb jij de WeFitter app gekoppeld aan Apple Health of Google Fit dan kan je achteraf een workout toevoegen. Klik hier voor een uitleg!

 

Activiteit registreren
Extra tips

Extra tips!

Hoe kan ik extra tips & tricks ontvangen?

Om alle berichten van ons te ontvangen dien je bij de WeFitter app én de instellingen van je telefoon de pushberichten aan te zetten. Zo blijf je op de hoogte van de laatste meldingen!

Is er nog een Garmin kortingsactie bij Railsport en kan ik die dan ook gebruiken in combinatie met WeFitter?

Jazeker! Deze horloges kun je eenvoudig koppelen met de WeFittter app! Kijk snel hier voor alle Garmin modellen en misschien zit hier wel een horloge tussen dat bij jou past!

Image by FitNish Media
bottom of page